Därför väljer många YH-utbildningar

I takt med att arbetsmarknaden ändras tillkommer det också nyare jobb och arbetsuppgifter. Många tidigare jobb utförs idag av robotar eller datorer. För att mätta efterfrågan av kunnigt folk finns det idag så kallade YH-utbildningar.

För att säkerhetskälla att YH-utbildningarna är relevanta finns det ett starkt samarbete mellan arbetsmarknaden och skolorna. När du väljer Nackademin är alla utbildningar berättigade till CSN. För att få mer information läs mer på https://nackademin.se/ där du även hittar alla relevanta utbildningar.

– Den stora fördelen med YH-utbildningar är att de är skräddarsydda för arbetsmarknaden. Vi beviljar bara utbildningar där vi ser att det finns efterfrågan. Det här är en utbildningsform för framtiden och den kommer att fortsätta att växa, säger Thomas Persson till SVT.

Fördelar med att gå på en YH-utbildning

För det första är YH-utbildningar helt avgiftsfria vilket är en stor fördel. Många känner sig stressade över sin ekonomi men elever på YH-utbildningar kan ansöka om omställningsstudiestöd samt CSN. Genom att gå en YH-utbildning får elever även ta del av både praktik och teori. Över 90% av de elever som går YH-utbildning får också jobb efter avslutade studier. En YH-utbildning är även kortare än en vanlig universitetsutbildning och pågår mellan 1-2 år. Det är aldrig försent att ändra bransch eller yrke utan på YH-utbildningar är det en blandning av åldrar och kunskaper.

Intresse för kommunikation och sociala medier

En bransch som har ändrats mycket på senare år är kommunikation och media. Företag har fått tänka om och nuförtiden är det väldigt vanligt att använda sig av influencer marketing för att nå ut till rätt målgrupp. För den som är intresserad av att jobba med sociala medier rekommenderas det att läsa en YH-utbildning inom sociala medier och kommunikation.