Mötesplats i Göteborg

Här hittar du information om Social Media Club Göteborg.

Foto: Sina Farhat.

Varje månad sedan augusti 2009 träffas vi ett gott gäng i Göteborg den sista fredagen i varje månad för att prata om olika aspekter av vårt gemensamma intresse: Kommunikation på internet.

Du är välkommen att vara med!

Följ konversationen online på klubbens tagboard.

Träffarnas upplägg

Upplägget på varje träff är att vi hälsar alla välkomna. Sedan hälsar vi månadens moderator välkommen att under cirka 10 – 15 minuter introducera träffens tema. Introduktionerna är oftast i forma av föreläsningar som vi filmar live med Bambuser.

Därefter ligger fokus på att deltagarna under en halvtimma diskuterar temat utifrån moderatorns frågor som beskrivs både i inbjudan och i pappersform på träffen.

Avslutningsvis delar några deltagare med sig från sina gruppers diskussioner under träffens resterande tid.  Denna del filmar vi live och bägge filmer lägger vi senare upp i blogginläggen.

Eftersnacket fortsätter ofta i någon timme, då de som vill och kan sitter kvar för att fortsätta diskussionerna efter lunchen.

Läs Hasse Selanders briljanta bloggpost från träffen den 28 mars 2014 om ett öppnare digitala Göteborg.

Sajtens upplägg

  • Läs, lyssna och se vad vi har pratat om tidigare under arkiv.
  • Läs om praktiska detaljer som datum för nästa träff under kalender.
  • Läs mer om vad Social Media Club är och vilka som startade klubben under om SMC.

Idéer på teman?

Har du en idé på ett diskussionstema som är kopplat till kommunikation på internet, vill du prata mer om ett tema som vi redan har diskuterat eller saknar du något tema? Toppen, då kan du skriva om det i Facebookgruppen.

En mötesplats i Göteborg

Vår mötesplats i Göteborg är sedan augusti 2014 E HIVE, ett kontorshotell vid Harry Hjörnes plats vid Harrys fd. Soho och Gamle Port i centrala Göteborg. Läs mer om Entreprenurial Hive, allmänt kallat E HIVE.

Tidigare har vi träffats på restaurangerna Soho, Livingroom och Incontro, även de i centrala Göteborg.

Flera mötesplatser på internet

Hitta material på Twitter, Flickr, Bambuser, Instagram och YouTube med fler internetsajter med sökordet #smcgbg.

Nätverkspartners

ADA Sweden. Association for Design and Advertising. En mötesplats för design och marknadskommunikation i dagligt tal kallad ADA Sweden. Vi annonserar i ADAs eventkalender.
BRG.

Läs gärna den gästkrönika som Maria Gustafsson, skrev om mötesplatserna WebCoast 2012 och Social Media Club Göteborg i Göteborg i Business Region Göteborgs (BRG) nyhetsbrev från IT Centrum Väst (ITCV). Läs hela nyhetsbrevet här och läs krönikan här.

Nätverk & kreativa mötesplatser i Göteborg. På natverkande.nu tipsar Andreas Larsson om just nätverk och kreativa mötesplatser i Göteborg. Andreas säger att det är när människor möts som det händer. Det håller vi med om såklart.

Lite extra

Förutom det vi pratar om när vi ses på plats som du kan ta del av i inläggen, delar vi även med oss av smarta crowdsourcade tips för sociala medier. Läs mer här:
Vi provar Google Hangout.
Filma med Bambuser.
Lysande länktips!
Nybörjartips i sociala medier.

Ny arrangör och sajt för klubben
Letar du efter aktuell information om Social Media Club Göteborg, så hittar du den på smcgbg.com.

Varmt välkommen!

 

If you get it, share it. #smcgbg