Maria på jakt efter Digital Life Design på DLD Tel Aviv

 

 

 

Tävlingen Start Tel Aviv 2013 arrangerades i 14 länder. De tävlande presenterade sina affärsidéer med var sin kortfilm. I Start Tel Aviv 2013 för Sverige vann startupen Detectify med sin scannertjänst för att upptäcka säkerhetshål. Tvåa kom Student Competitions och på tredje plats Infori. Se deras filmer här. Slutligen fanns det vinnare från 12 länder som samtliga fick resa till Tel Aviv för en vecka nätverkande, inspiration och kunskap.

Motiveringen till varför Detectify tog hem den svenska vinsten:

– Det är verkligen glädjande och härligt att man i Sverige skickat in så många starka bidrag, då det är ett land som är känt för sin starka position inom IT och teknik. Urvalsprocessen har varit allt annat än enkel med tanke på kvalitén på bidragen. I slutändan ansåg juryn att Detectify är ett riktigt bra exempel på ett innovativt och kreativt företag med en lovande teknologi och vi tror verkligen att de kommer representera Sverige på bästa sätt i Tel Aviv, säger Isaac Bachman, Israels ambassadör i Stockholm.

Se Detectifys presentationsfilm här:

I Israel träffade jag Mathias Karlsson som är medgrundare till Detectify flera gånger under veckan. I solen på Olivberget med en enastående utsikt över den historiska staden Jerusalem talade vi om hur det komemr sig att de vann och vad han lärt sig under veckan. Lyssna själv här:

Under tiden vi var i Tel Aviv gick snacket att Facebook hade köpt ett israeliskt företag. Det visade sig vara sant och företaget heter Onavo och arbetar med att analysera mobildata. Nu kanske Facebook kommer att öppna sitt första kontor i Israel. Läs mer om köpet i Techcrunch.
Foto:

En reaktion på ”Maria på jakt efter Digital Life Design på DLD Tel Aviv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Människa eller maskin? Identifiera dig, så hjälper du till att minska antalet spamkommentarer i bloggen. Tack! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.