2013/5 Digital styling

Maj 2013.

Moderator var Linda Eriksson aka @lindapling på Twitter.

Tema: Digital styling

Övergripande frågeställning:

Vi driver trafik idag för att träffas i verkligheten. Vi vill träffas, utbyta tankar, idéer, kontakter men framför allt vill vi konvertera våra kontakter till att bli våra kunder, ambassadörer och vänner. Vi lever våra liv som vanligt i verkligheten men nu även digitalt och ibland händer det att vi har skapat olika personligheter för våra olika liv. Detta skapar problem när de digitala möter det reella. Förtroende brister då det personliga varumärket du byggt upp inte håller i den andra världen.

Alla kan idag bli en ofrivillig social media kändis. En kommentar kan spridas och lyftas upp inom ett nätverk där du verkar vilket gör dig till ” the story of the day”.
Även om du själv inte är aktiv i social media kan du hamna på ett kort, i en kommentar som läggs ut och taggas, checkas in och sprids. Då gäller det att känna att man är representativ/säker i sig själv vid alla tillfällen för att kunna stå för den publicitet man får.

Frågor att diskutera:

1. Har du träffat någon digitalt som inte visade sig vara den du trodde i verkligheten, positivt eller negativt? Behöver det digitala matcha det reella jaget?

2. Har det verkliga mötet med ett företag gjort att du tappat det förtroende du fått efter att du besökt deras webbplats eller tvärt om?

3. Spelar din profilbild roll för ditt förtroende/personliga varumärke?

a. Vilket foto passar bra för business, privat, dating, mm?
b. Ska du ha samma på alla dina profiler?

4. Tänker du igenom din personliga styling innan du går på ett event för att du vet att du kommer bli fotograferad, taggad och spridd till ett nätverk som du känner att du vill vara representativ för med det varumärke du representerar?

5. Kan ett personligt varumärke lyfta och stärka ett företags/produkts varumärke och då på vilket sätt? Behöver en organisation/företag titta över de personliga varumärken som finns inom organisationen för att hålla koll på om de matchar med företagets profil?

6. Kommer det bli viktigare eller mindre viktigt i framtiden att titta över ditt egna personliga varumärke?

Filmat: 

Gruppens samlade klokheter filmades med Bambuser.

Bloggat av deltagarna:

Mer att läsa i ämnet:

Tack!

Tack till er cirka 50 engagerade deltagare som deltog.

Foto: Anne Kekki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Människa eller maskin? Identifiera dig, så hjälper du till att minska antalet spamkommentarer i bloggen. Tack! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.