Filma med Bambuser

Reflektion.

Ända från början av Social Media Club Göteborgs lunchträffar har vi filmat gruppernas sammanfattande diskussioner med våra smartphones. Filmerna lade vi inledningsvis upp på våra egna konton på YouTube och länkade in i Facebookgruppen. Efter ett tag började vi använda tjänsten Bambuser för att filma och samtidigt streama filmen ut på webben. Att kunna följa med online i samma stund som vi faktiskt pratar på träffen är en fantastisk och uppskattad möjlighet för intresserade som inte kan delta på plats.

Arkivet med inlägg från våra träffar växer för varje månad, på de allra flesta inlägg finns det filmer att ta del av. Det bästa är att man kan se filmerna hur många gånger som helst! Spontaniteten får man på köpet då de flesta är ovana vid att prata framför en kamera och även i mikrofon.

Måns Adler som är en av dem som startade företaget Bambuser och utvecklade tjänsten 2007, berättar i radioprogrammet Retorik i P1 om utvecklingen och användningen av Bambuser. Lyssna på programmet här.  Med bild här. Nu används Bambuser internationellt för att sprida nyheter och demokratisering. Fantastiskt tycker jag!

I början av 2012 gästade Måns vännerna Björn Falkevik ochPetter Karlsson med flera i Studio Bronx där han berättade om hela resa med Bambuser. Se inlägg med filmen här.

Läs gärna även den här artikeln på IDG från 2008 som sprudlar glädje och energi.

Tack Måns för Bambuser, den är toppen!

Foto: Sina Farhat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Människa eller maskin? Identifiera dig, så hjälper du till att minska antalet spamkommentarer i bloggen. Tack! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.